::: امام حاضـــر :::

وبگاه فرهنگی و مذهبی امام حاضــــــــر (عج)

::: امام حاضـــر :::

وبگاه فرهنگی و مذهبی امام حاضــــــــر (عج)

ما را امامیســــت زنـده و نزد بینـادلان همواره حاضر چون خالصــانه فراخوانده شـود آید و راه نمـاید،غــــــم و رنــــج زدایــد،مشـــــــــــکل گشـــــــــــایـد

علم غیب چیست؟

چهارشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۱، ۱۰:۲۰ ق.ظ
علم غیب

یکی از مشخصات پیامبران و اوصیای آنها علم غیب است، آنان با داشتن چنین سرمایه‏ی عظیمی در هر لحظه افق تابناک معنویت و حقایق ناپیدا را در نظر داشته و به هدایت و تربیت انسانها اقدام می‏کردند و این ویژگی، آنان را در ستیغ بلند عظمت و والائی قرار داده و مسئله اطاعت و پیروی از آنان را کاملا حل کرده است، زیرا هیچکس از امت، همسنگ و همشان آنها نبوده که بتواند خود را در مقابل آنان مطرح کند، امام علی علیه‏السلام چنین می‏فرماید:(ادامه مطلب...)


«این علم غیب است که جز خداکسی نمی‏داند و جز آن دانشی است که خدا پیامبرش را تعلیم فرمود و آن حضرت به من آموخت و دستور داد که تا سینه‏ام آنرا فراگیرد و مرا فراخواند تا آنرا فراگیرم».[1].

یکی از بارزترین مصادیق علم و آگاهی وصی آشنائی او با کتاب وحی است که همواره از آغاز با آن مانوس بوده و با روح آن آشنا باشد و آن را الهام‏بخش کارهای خود بداند و در بین راه از آن جدا نشود، در نهج‏البلاغه چنین می‏خوانیم: «به درستی کتاب (قرآن) با من است و از آغاز که آن را یافته و با آن مانوس بودم تا امروز از آن جدا نگشته‏ام».[2].

آری، کتاب خدا منبع عظیم علوم الهی است و کسی که محرم آن باشد و تاویل و بطون آن را بداند می‏تواند همه‏ی حقایق را در آینه‏ی وحی بخواند.

بنابراین در دیدگاه او چیزی نخفی و مشتبه نمی‏ماند تا نیاز به شورو نظرخواهی پیدا کند و بخواهد علم خود را کامل نماید و یا رفع شبهه و اشتباه کند:

«... پس در این مسئله نیازی به نظر شما (طلحه و زبیر) و جز شما ندارم و هیچ حکمی واقع نمی‏شود که آن را ندانم تا از شما و دیگر برادران مشورت بخواهم».[3]

از این صریحتر امام علیه‏السلام به وجود علم وسیع و دامه‏دار خود که از تمام شوون حیات و زندگی مردم حکایت می‏کند خبر می‏دهد، به طوری که برای هیچکس جای شبهه باقی نمی‏ماند، مردمی که از آغاز نوجوانی از حضرتش سخن خلافی نشنیده بودند و دوست و دشمن گواه صادق او بودند.

«به خدا سوگند اگر بخواهم از تمامی کارها و امور شما خبر دهم، می‏توانم...».[4]

 

 

پی نوشت ها

1) فهذا علم الغیب الذی لا یعلمه احد الا الله و ما سوی ذلک فعلم علمه الله نبیه فعلمییه و دعالی بان یعیه صدری و تضطم علیه جوانحی. (نهج‏البلاغه، خطبه‏ی 128).

2) و ان الکتاب لمعی ما فارقته مذ صحبته. (نهج‏البلاغه، خطبه‏ی 122).

3) فلم احتج فی ذلک الی رایکما و لا رای غیرکما و لا وقع حکم جهلته فاستشیرکما و اخوانی من المسلمین. (نهج‏البلاغه، کلام 205).

4) و الله لو شئت ان اخبر کل رجل منکم بمخرجه و مولجه و جمیع شانه لفعلت. (نهج‏البلاغه، خطبه‏ی 175).

 

سایت فطرت

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی