::: امام حاضـــر :::

وبگاه فرهنگی و مذهبی امام حاضــــــــر (عج)

::: امام حاضـــر :::

وبگاه فرهنگی و مذهبی امام حاضــــــــر (عج)

ما را امامیســــت زنـده و نزد بینـادلان همواره حاضر چون خالصــانه فراخوانده شـود آید و راه نمـاید،غــــــم و رنــــج زدایــد،مشـــــــــــکل گشـــــــــــایـد

خدمت برای امام زمان

در ادامه مطلب یک نمونه از شرح حال یاران و مبلغین قدیم امام زمان اروحنا لتراب مقدم الفداء را با هم می بینیم که برای یادگیری یک زبان برای مقابله با دشمنان حضرت چه سختی ها کشیده است!حال ما با اینکه می دانیم هرچه داریم از اوست ولی سراسر کوتاهی و قصور....!مقایسه شرح حال خود با امثال این بزرگان....!



مرحوم شیخ جواد بلاغى(1) از استادان مرحوم والد بود. ایشان یکى از علماى بزرگ اسلام است که کتاب‏هاى نفیس و گران‏قدرى، همچون «الرحلة المدرسیة و الهدى الى دین المصطفى»(2) را در رد آیین یهود و مسیحیت به رشته تحریر درآورده است. کتاب‏هاى ایشان در این زمینه از جمله بهترین کتاب‏هاست. در این کتاب‏ها به تحریف هاى تورات و انجیل پرداخته شده و آن مرحوم تناقضات عهدین را کنار هم نهاده و اختلاف نسخ تحریف شده فعلى را با تورات و انجیل اصلى به اثبات رسانده است. کتاب‏هاى ایشان فوق العاده ارزش دارد. اگر یک صفحه از این کتاب‏ها را در مقابل خود بگذارید مطالب و دلایل بسیارى براى اسلام آوردن یک شخص یهودى یا مسیحى در آن خواهید یافت.

شیخ جواد بلاغى بسیار فقیر بود و به زحمت خرج زندگى خود را به دست مى‏آورد. از همین رو سرانجام بر اثر بیمارى سل مُرد. اما این‏که چطور این کتاب‏ها را نوشت خود حکایتى بسیار آموزنده است. از مرحوم والد [آیة اللَّه العظمى میرزا مهدى شیرازى قدس سره‏]، نقل شده است که ایشان براى نوشتن این کتاب‏ها نیاز به فراگیرى لغت عبرى داشتند؛ چرا که تورات و انجیل به زبان عبرى است و آن زمان مانند امروز دانشگاهى نبود که این زبان را آموزش دهند و این کتاب‏ها را دقیق ترجمه کنند. در نتیجه ایشان براى آن‏که بدانند ترجمه‏هاى عربى و فارسى با اصل کتاب‏ها فرقى دارند یا نه، تصمیم مى‏گیرند لغت عبرى را بیاموزند.

 

در آن زمان اسرائیل وجود نداشت و یهودى‏ها در همه جاى جهان از جمله در سامرا پراکنده بودند. در این شهر بازارى وجود داشت به نام سوق الیهود، که یهودى‏ها و بچه‏هایشان در آن به زبان مادرى‏شان یعنى عبرى گفت و گو مى‏کردند.

ایشان ابتدا مى‏خواستند عبرى را از بزرگان و علماى یهود یاد بگیرند، ولى آنها آموزش نمى‏دادند؛ زیرا معلوم بود هدف شیخ از یادگیرى عبرى، استفاده از آن علیه یهودیت است. بازاریان و تجار نیز از آموزش زبان عبرى به شیخ خوددارى مى‏کردند.

مرحوم بلاغى گاهى اوقات براى فهمیدن معناى یک کلمه مجبور مى‏شد سر ظهر که هیچ کس در آن گرماى سوزان عراق بیرون نمى‏آمد و همه در سرداب‏ها مشغول استراحت بودند، به محله یهودى‏ها برود و با پول نهار و شامش آب نبات مى‏خرید و به بچه یهودى‏ها که بیرون مانده بودند مى‏داد تا یک کلمه از کتاب تورات برایش معنا کنند.

 

در آن گرما همه مردم بیست، سى پله زیر زمین مى‏رفتند تا در محیط خنکى باشند، و حتّى در حرم عسکریین علیهما السلام هم کسى پیدا نمى‏شد و از گرما ضریح داغ مى‏شد تا جایى که نمى‏شد بر آن بوسه زد. عده‏اى براى آن‏که لبشان نسوزد عبا را روى ضریح مى‏گذاشتند و روى عبا را مى‏بوسیدند. مرحوم بلاغى در چنین وضعیتى تورات را که دو برابر قرآن است زیر بغل مى‏گرفت و از بچه‏ها معناى کلمات آن را مى‏پرسید و به این شکل لغت عبرى را یاد گرفت

مرحوم بلاغى با خود نگفت خدایا، نه دانشگاهى وجود دارد که عبرى یاد بگیرم، نه پولى دارم و نه طاقت گرما دارم. بلکه با تعقل و تدبرى که حضرت صادق علیه السلام مى‏فرماید، به این نتیجه رسید که به رغم تهى دستى برود از بچه‏هاى یهودى یاد بگیرد و کلمه کلمه یاد گرفت. عبرى لغتى است که هر چند با زبان عربى خویشاوند و هم ریشه است، ولى شباهت زیادى به عربى ندارد و آموختن آن آسان نیست. چه قدر صبر و کوشش خستگى‏ناپذیر لازم است تا از طریق معلمانى که بچه هستند، بر این زبان تسلط حاصل شود. آن وقت ما بیاییم این صبر را با صبر خود، مقایسه کنیم، اصلا قابل قیاس نیست. آن بزرگوار با چنین مشقت‏هاى طاقت فرسایى الهدى و الرحله را نوشت. من ده‏ها کتاب در مناقشه کتاب عهدین دیده‏ام، اما واقعا این دو کتاب مرجعى براى محققان است و دیگران نیز که خواسته‏اند در این زمینه کتاب بنویسند از آنها استفاده کرده‏اند.

«این معناى صبر در تبلیغ است. حال روز قیامت، ما را کنار شیخ جواد بلاغى مى‏گذارند!؟ امثال ما هرگز شایستگى مقایسه شدن با ایشان را نداریم».

 



 1) محمد جواد بلاغى (1283 - 1352 ق) از شاگردان آقا رضا همدانى، شیخ محمد طه، ملا کاظم خراسانى و استادِ آیة اللَّه خویى بود.

 2) ایشان کتاب هاى دیگرى نظیر انوار الهدى و نصائح الهدى نیز دارند که با کتاب پیش گفته تشابه اسمى دارند.


منبع : وب سایت فطرت - وب سایت امام حاضر(عج)


نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی